Reorganizacija CSD

Datum: 13.9.2018

REORGANIZACIJA CENTROV ZA SOCIALNO DELO s 01.10.2018

Vlada RS je sprejela akte, s katerimi je ustanovljenih 16 centrov za socialno delo, ki so nastali s spojitvijo 62 ih obstoječih centrov in bodo s svojim delovanjem pričeli 1.10.2018.

Sprememba bo  organizacijska. Dosedanji centri za socialno delo v regiji, torej CSD Kranj, CSD Škofja Loka, CSD Radovljica, CSD Jesenice in CSD Tržič se bodo spojili v nov pravni subjekt.

Center za socialno delo Gorenjska  bo imel sedež v Kranju, Koroška cesta 19, posloval pa bo tudi izven sedeža in sicer na naslovih sedanjih centrov za socialno delo, ki z dnem spojitve postajajo enote CSD Gorenjska.

Za občane Tržiča bo poskrbljeno.  Uporabniki sprememb nove organizacije centrov naj ne bi čutili, ker matični center enota Tržič, ki v svojem okolju dobro  pozna  stanje na terenu, ostaja.

Ker bo sprememb in novosti veliko bomo občane Tržiča in vse ostale uporabnike socialno varstvenih storitev sproti seznanjali preko naše spletne strani in obvestil v naših prostorih centra za socialno delo. Enote centrov za socialno delo ( enota Tržič) bodo še naprej delovale  in bodo še naprej izvajale strokovne naloge, socialno varstvene storitve in javna pooblastila ter različne socialno varstvene programe, kot je sedanji  preventivni program Centra za socialno delo Tržič (program za otroke  in mladostnike Mladinski center).

Z reorganizacijo centrov za socialno delo se enote centrov ohranjajo v obstoječih lokacijah z namenom, ki bodo še naprej omogočali neposredno dostopnost uporabnikom kot npr. v primeru vlaganja zahtevkov, informiranje.

Z namenom, da bo ta prehod čim lažji, vas bomo o spremembah  sproti obveščali.

Za morebitna dodatna vprašanja in pojasnila smo na voljo na telefon CSD Tržič 04 59-71-200.

Ljupka  Cahunek, direktorica CSD Tržič

 • Lokacija
  Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim branjem po strani se strinjate z uporabo le teh! Več…

 • Center za socialno delo Tržič
  Usnjarska ulica 3
  4290 Tržič

  Kontakt:
  Tel.: (04) 5971 200
  Fax: (04) 5971 201

  Elektronska pošta: gpcsd.trzic@gov.si