O mladinskem centru

Pozdravljeni!

Mladinski center Tržič je socialno varstveni preventivni program Centra za socialno delo Tržič. Namenjen je otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem, ki se v svojem življenju soočajo z različnimi težavami in zaradi svoje stiske potrebujejo oziroma iščejo podporo in pomoč. 

Med tednom naš program omogoča otrokom in mladostnikom kvalitetno preživljanje prostega časa. V Mladinskem centru Tržič tako nudimo pomoč pri učenju, otrokom in mladostnikom pomagamo, da v miru napišejo domačo nalogo, jih motiviramo k opravljanju šolskih obveznosti. Poskrbimo pa tudi za zanimive ustvarjalne in izobraževalne delavnice, družabne ter interaktivne igre. Občasno organiziramo tudi dodatne delavnice, izlete, pohode in predavanja. Namen vseh aktivnosti je pripravljati otroke in mladostnike na življenje v smislu razvijanja delovnih navad, treninga socialnih veščin in prevzemanja odgovornosti.

Mladinski center Tržič v svoje prostore vabi vse otroke in mladostnike, stare od 6 do 26 let iz občine Tržič. Na voljo smo vam vsak delovnik med 8:00 in 18:00, medtem ko program poteka od 10:00 do 16:00 oz. od 16:00 do 18:00, ko poteka individualno delo in različne skupine v dogovoru s strokovnimi delavci.

Vsi zainteresirani nas lahko obiščete sami ali skupaj s starši. Seznanili vas bomo z vsemi potrebnimi informacijami. Pogoj za vključitev je sklenjen dogovor s starši (za otroke do 18 let) oz. s posamezniki, ki so starejši od 18 let.

 

Lepo vabljeni!

Katarina Kuzma

Vodja programa Mladinski center

 

logo

NAŠE POSLANSTVO

Skrbimo za psihosocialno pomoč in celostni razvoj otrok in mladih starih od 6 do 19 let. Mladim in njihovim staršem nudimo individualno svetovanje, delavnice, predavanja in druge prostočasne aktivnosti. Povezujemo se z organizacijami v lokalni skupnosti, v okviru PPMS (Preventivni programi za Mlade Slovenije) pa tudi z organizacijami na državni ravni. Z našim delom in organizacijo prostovoljnega dela posameznikom pomagamo pri učenju, osebnostni rasti, vključenosti v družbo in jih seznanjamo z drugačnimi strategijami ravnanja. Namen naših programov je pripravljanje mladih za življenje v smislu razvijanja delovnih navad, prevzemanja odgovornosti ter treninga socialnih veščin in spretnosti.

 

KDO SMO

Smo aktivna in ustvarjalna ekipa.

 

Vodja programa: Katarina Kuzma, univ. dipl. soc. del.

Strokovna delavka: Petra Žalik mag. soc. del.

Javni delavec: Slavko Meglič, org. del

 

 • Lokacija
  Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim branjem po strani se strinjate z uporabo le teh! Več…

 • Center za socialno delo Tržič
  Usnjarska ulica 3
  4290 Tržič

  Kontakt:
  Tel.: (04) 5971 200
  Fax: (04) 5971 201

  Elektronska pošta: gpcsd.trzic@gov.si