Dnevni center

ČAS ZA MLADE

Skupina poteka od 10:00 do 12:00 ure in je namenjena mladim, starim od 15 let naprej, ki niso vključeni v redno šolanje in/ali iščejo zaposlitev. Organiziramo različne aktivnosti, s katerimi jih spodbujamo k razmišljanju o svoji prihodnosti, iskanju stvari, ki jih zanimajo ter jim z informacijami in svetovanjem pomagamo pri reševanju njihovih težav. Pomagamo jim pri vključevanju v različne oblike zaposlitve in šolanje.

UČNA POMOČ

Od 12:00 do 14:30 imajo otroci in mladostniki možnost, da ob vodenju mentorja napišejo domače naloge, izdelajo referate, plakate… skratka, da opravijo svoje šolske obveznosti. Smo v kontaktu tudi s šolskimi svetovalnimi službami, kar nam omogoča boljše rezultate dela.

DELAVNICE

Od 14:30 do 16:00 organiziramo različne dejavnosti in aktivnosti.

 • Ponedeljki so namenjeni družabnim igram in pogovorni uri, kjer otroci in mladostniki dobijo priložnost, da izrazijo svoja mnenja, kritike, želje in predloge.
 • Ob torkih imamo na programu ustvarjalne delavnice, s katerimi ponujamo otrokom možnost izražanja svoje ustvarjalnosti, kar zagotovo vpliva na njihovo samozavest. V okviru teh delavnic se z našimi izdelki prijavljamo tudi na različne natečaje, predvsem v občini Tržič.
 • Ob sredah imamo na sporedu različne pogovorne delavnice, interaktivne igre, treninge socialnih in komunikacijskih veščin. V okviru teh delavnic se učimo aktivnega poslušanja, jasnega izražanja svojega mnenja, svojih potreb in želja ter reševanja konfliktov.
 • Četrtki so namenjeni izobraževalnim delavnicam in delavnicam Pokaži kaj veš ali znaš, ki jih pripravljajo sami otroci pod našim mentorstvom.
 • Petki pa so namenjeni sprostitvi in zabavi, ogledu različnih filmov in izvajanju raznovrstnih zunanjih aktivnosti.

ŠOLSKE POČITNICE

Šolske počitnice nam omogočajo možnost organizacije različnih dalj trajajočih dejavnosti. Otrokom in mladostnikom želimo omogočiti udeležbo na aktivnostih, katerih se običajno v okviru svojih družin ne udeležujejo. Namen programa je izobraževanje, sprostitev in zabava, kar omogoča otrokom in mladostnikom širjenje njihovega obzorja. V tem obdobju velja drugačen urnik, zato vas prosimo, da nas kontaktirate glede podrobnosti.

INDIVIDUALNO DELO PO DOGOVORU

S strokovno delavko se lahko dogovorite za dodatno učno pomoč in/ali pogovor, ki poteka vsak delovnik med 16:00 in 18:00.

 • Lokacija
  Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjim branjem po strani se strinjate z uporabo le teh! Več…

 • Center za socialno delo Tržič
  Usnjarska ulica 3
  4290 Tržič

  Kontakt:
  Tel.: (04) 5971 200
  Fax: (04) 5971 201

  Elektronska pošta: gpcsd.trzic@gov.si